Andrei Pleșu, Cătălin Ștefănescu, Irina – Margareta Nistor și Iuliana Tudor te îndeamnă să votezi

-A debutat campania de mobilizare la vot “Românii votează pentru Europa!”-

Fundația pentru o societate deschisă anunță lansarea campaniei de mobilizare la vot pentru alegerile europarlamentare, organizate în cadrul proiectului “Românii votează pentru Europa!”.

“Românii votează pentru Europa!” este un proiect civic care își propune să mobilizeze românii, cu precădere pe cei aflați în afara granițelor României, dar și pe cei din țară, să meargă la vot la alegerile europarlamentare organizate în acest an între 22 și 25 mai în toate statele membre ale Uniunii Europene.

S-au alăturat campaniei de mobilizare “Românii votează pentru Europa!” patru personalități publice, care consideră că votul la alegerile europene este obligatoriu, dacă românii vor ca punctele lor de vedere să fie reprezentate în Parlamentul European atunci când se dezbat politicile privind migrația în Uniune, accesul la piața muncii în statele membre, accesul copiilor și studenților la educație în Europa, menținerea liberei circulații în Uniunea Europeană etc.

Astfel, Andrei Pleșu, Cătălin Ștefănescu, Irina – Margareta Nistor și Iuliana Tudor pledează în patru mesaje filmate pentru mobilizarea românilor la vot, subliniind importanța exercitării acestui drept și faptul că alegerile europene reprezintă un moment în care românii își pot afirma statutul de cetățeni europeni, care pot influența prin vot politicile europene.

Cele patru mesaje pot fi urmărite accesând link-urile de mai jos:

Mesaj Andrei Pleșu

Mesaj Cătălin Ștefănescu

Mesaj Irina – Margareta Nistor

Mesaj Iuliana Tudor

Tot ca parte a aceleiași campanii de mobilizare Fundația pentru o societate deschisă a organizat o competiție de filme scurte, la finalul căreia au fost premiate patru filme, care vor fi difuzate începând cu săptămâna viitoare. În plus, Fundația a realizat mai multe materiale informative a căror diseminare a început în luna ianuarie printre comunitățile de migranți români, cu privire la modul în care cetățenii români care locuiesc în Europa în afara granițelor României pot să-și exercite votul la alegerile europarlamentare.

Poster RVE 297x420mm + 5 bleed -25 mai

Alegerile europarlamentare care au loc în acest an sunt considerate a fi decisive în privința istoriei Uniunii Europene, mai ales într-o Europă în care extremiștii de dreapta resping integrarea europeană, imigrația și diversitatea culturală și a căror agendă anti-imigrație este un factor major al succesului lor politic și un factor de stres profund pentru migranți. Prin urmare, mesajul campaniei de mobilizare lansate astăzi rezumă limpede importanța votului fiecărui cetățean: “Votează! Contează!”

Despre proiectul “Românii votează pentru Europa!”:

Proiectul se desfășoară în două etape succesive:

• Informarea privind înregistrarea la vot a cetățenilor români din afara granițelor României, care doresc să voteze în țara de reședință, etapă derulată în perioada februarie-aprilie 2014;
  • Campania de mobilizare la vot, care vizează mai ales migranții români în Europa și care este lansată astăzi.

Mai multe despre detalii despre proiect pot fi găsite pe alegeri2014.fundatia.ro sau www.facebook.com/RomanipentruEuropa

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Liana Rusu, Director de comunicare al Fundației pentru o societate deschisă, prin e-mail liana.rusu@fundatia.ro