ALEGERI 2014

Damian Drăghici și Claudia Țapardel la dezbaterea cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale

 

Fundația pentru o societate deschisă a organizat astăzi, 19 mai, cea de-a cincea dezbatere cu partidele candidate la alegerile europarlamentare, la care au participat reprezentanții Alianței PSD-UNPR-PC, Damian Drăghici și Claudia Țapardel.

La chestionarul egalității de șanse, ambii candidați au susținut fără rezerve măsurile de combatere a discriminării, abținându-se în ceea ce privește recunoașterea drepturilor persoanelor trans. Abținerea a fost motivată de nevoia informării pentru a putea avea o opinie documentată. Damian Drăghici susține introducerea educației sexuale ca materie obligatorie în școli, exprimându-și disponibilitatea de a avea o inițiativă legislativă în acest domeniu.

Ambii reprezentanți ai Alianței PSD-UNPR-PC au fost de acord cu întâlniri consultative cu societatea civilă după alegerile auroparlamentare, pentru o informare reciprocă despre problemele identificate de societatea civilă și despre responsabilitățile și domeniile de lucru ale viitorilor euorparlamentari.

Pentru mandatul în Parlamentul European, Damian Drăghici își asumă promovarea drepturilor fundamentale, egalității de șanse și incluziunii sociale, iar Claudia Țapardel are trei puncte pe agendă: egalitatea pe piața muncii pentru românii care lucrează în Uniunea Europeană, promovarea drepturilor tinerilor și introducerea unui venit minim garantat la nivel european.

În ceea ce privește portofoliul în Comisia Europeană, Damian Drăghici a subliniat relevanța domeniului pentru România, sugerând Ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, fără a vehicula niciun nume.

 

Dezbaterea a fost organizată în cadrul proiectului “Alegeri 2014: Împotriva discursului urii” și este o inițiativă a 23 de organizații non-guvernamentale care promovează drepturile omului.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Claudia Iordache, Specialist comunicare al Fundației pentru o societate deschisă, prin e-mail claudia.iordache@fundatia.ro.

Leave a Reply

O campanie a Fundației pentru o societate deschisă