Eu unde votez? Cum găsesc secția de vot.

Duminică, 16 noiembrie 2014, este turul doi, decisiv, al alegerilor pentru Președintele României. Toți cetățenii români sunt așteptați la urne. În funcție de locul unde te afli și de localitatea de domiciliu, secția de vot poate fi identificată astfel:

1. Dacă ești în România

1.1. Dacă în ziua votului ești în localitatea de domiciliu (acolo unde este adresa din cartea de identitate), atunci trebuie să mergi obligatoriu la secția la care ești arondat.  Autoritatea Electorală a pus la dispoziția cetățenilor, pe site-ul Registrul Electoral, un formular online prin care poate fi găsită secția de vot introducând datele personale (click aici).

1.2. Dacă nu ești în localitatea de domiciliu, atunci poți să mergi la orice secție de vot din localitatea în care te afli. Acolo vei fi înscris pe listele suplimentare. În general, secțiile de vot sunt organizate în școli. Urmărește săgețile albastre „Spre secția de vot nr…” pentru a găsi cea mai apropiată secție. Pe pagina Autorității Electorale Permanentă există secțiunea Registrul secțiilor de votare, unde poți căuta în lista secțiilor, organizată pe județe.

În ambele situații, trebuie să ai la tine cartea de identitate valabilă.

2. Dacă ești în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a deschis 190 de secții de vot, în sediile ambasadelor, consulatelor sau ale Institutului Cultural Român. Lista completă a secțiilor, inclusiv adresele acestora, se găsește pe site-ul MAE (click aici). Poți vota la orice secție din străinătate. Ai nevoie de un document de identitate românesc valabil (carte de identitate sau orice tip de pașaport).

Poți afla mai multe informații despre aceste alegeri și din Ghidul alegătorului, pregătit de Autoritatea Electorală Permanentă. Votează! Contează.