ALEGERI 2014

Întâlnirea reprezentanților societății civile cu Hegedus Csilla, candidată din partea UDMR la alegerile europarlamentare

Cea de-a patra dezbatere a reprezentanților societății civile cu partidele politice a avut loc azi, 14 mai, la sediul Fundației pentru o societate deschisă, având-o ca invitată pe Hegedus Csilla, a patra candidată pe lista Uniunii Democrate Maghiare din România, la alegerile europarlamentare.

Pe agenda UMDR pentru mandatul în Parlamentul European au fost menționate patru puncte: agricultură, industria alimentară, dezvoltarea infrastructurii și sectorul energetic.

Un obiectiv pe care Hegedus Csilla l-a subliniat în cadrul întâlnirii este crearea de locuri de muncă și facilitarea reinserției pe piața muncii a femeilor, după naștere. Metodele sugerate sunt: timp de lucru flexibil, timp de lucru parțial, stimularea angajatorilor prin reducerea taxelor pentru angajarea mamelor cu 2, 3 copii.

În ceea ce privește incluziunea romilor, candidata UDMR consideră că este o problemă atât europeană, cât și națională, atrăgând atenția asupra lipsei unei strategii, a consultării cu organizațiile non-guvernamentale care lucrează în domeniul incluziunii romilor și a implicării persoanelor din afara comunității: ”Nu e vorba de cheltuirea fondurilor europene, e vorba de un concept pe termen lung.”

Deși contribuie cu 3,5% la PIB-ul Uniunii Europene, cultura nu este o arie prioritară în Uniunea Europeană. De aceea, este necesară realizarea unui studiu la nivel european, care să demonstreze că domeniul cultural este o industrie care aduce profit, potrivit reprezentantei UDMR, Hegedus Csilla, care promite sprijinul colegilor cu șanse mai mari de a ajunge în Parlamentul European în promovarea impactului social și economic al culturii.

Angajamentul privind combaterea discriminării a fost pozitiv, cu excepția adoptării unei strategii la nivelul UE referitoare la egalitatea persoanelor LGBTI și a recunoașterii drepturilor persoanelor trans, despre care Hegedus Csilla a afirmat că este un subiect care nu a fost dezbatut încă în cadrul comunității maghiare.

Votul UDMR împotriva celor trei rapoarte de inițiativă ale Parlamentului European, Estrela, Zuber și Lunacek, a fost explicat de reprezentanta UDMR ca fiind un ”vot de punishment”, în condițiile unui vot negativ pentru inițiativa de legiferare a minorităților naționale la nivel european.

UDMR se alătură inițiativelor de combatere a discriminării, atât timp cât sunt luate în calcul și minoritățile etnice.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Alegeri 2014: Împotriva discursului urii”.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Claudia Iordache, Specialist comunicare al Fundației pentru o societate deschisă, prin e-mail claudia.iordache@fundatia.ro.

 

DSC07455

Leave a Reply

O campanie a Fundației pentru o societate deschisă